TECHNIEKEN

Technieken

Shiatsu

Een Shiatsu massage is een heerlijke, gezonde massage voor iedereen. Of je nu jong of oud bent, of je nou veel zwaar lichamelijk of juist veel zittend werk doet, of misschien helemaal niet werkt. Als behandeling voor klachten of preventief.

Juist veel vage klachten, waar in de westerse geneeskunde niet altijd iets aan gedaan kan worden (denk aan hoofdpijn, slapeloosheid, depressie, menstruatieklachten of bijvoorbeeld pijn in de rug om maar een paar veel voorkomende klachten te noemen), zijn vaak met Shiatsu goed te behandelen. Ook ter ondersteuning van de westerse geneeskunde kan Shiatsu goed werken, of om bijvoorbeeld bijwerkingen van medicijnen te verminderen.

Voor meer voorbeelden van klachten die goed te behandelen zijn met Shiatsu, kunt u hier klikken.

Aanvullende technieken

In aanvulling op de Shiatsu massage zijn er verschillende extra technieken die ik graag inzet.

Soms is dit noodzakelijk, in geval van griep of duidelijk aanwezige verkoudheid. Deze “externe pathogene factor” (EFP) dient eerst weggenomen te worden voordat aan een Shiatsu massage begonnen wordt. Dit kan door middel van Cupping.

Vaak maak ik aan het eind van de massage gebruik van Moxa. Dit is niet altijd noodzakelijk, maar is puur voor de versterking van de behandeling.

Guasha is in vele gevallen te gebruiken, zelfs als aparte behandeling. Ik gebruik het in combinatie met Shiatsu met name in geval van ernstige stijfheid van bepaalde spiergroepen in nek, schouders en rug.

Nieuw zijn de Japanse behandeltechnieken, welke ik sinds 2018 gebruik als aanvulling op de Shiatsubehandelingen. Deze technieken, onder andere met naalden, moxa en tigerwarmer, geven de Shiatsubehandelingen nog meer diepte. Bovendien kunnen met deze technieken nog meer soorten klachten verminderd of verholpen worden. De naalden die ik gebruik zijn de kleinste acupunctuurnaaldjes die er zijn, die slechts 2 à 3 mm de huid in gaan. Ook wordt er niet gedraaid aan de naalden, zodat deze techniek in principe totaal pijnloos is. 

Hoewel een Hotstonemassage niet therapeutisch is, heeft het, naast het feit dat het een heerlijke ontspannende ervaring is, een goede uitwerking op de gezondheid. Een Hotstonemassage vermindert stress, stimuleert de doorbloeding en heeft een reinigende en ontgiftende werking. Verder is een Hotstonemassage heerlijk voor het ontspannen van stijve spieren.

 

“Heel fijn een hotstone ontspanningsmassage van Sarolta. Een soort vakantie of een hele goede nacht slaap. Uitgerust en bewuster weer verder met dagelijkse dingen.”

 

CONTACT

 

 

 

 

 

 

 

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com