Cupping

Wat is Cupping?

cupping

Bij cupping wordt de lucht in een glazen bol met een vlam verwarmd. De lucht in de glazen bol is dan warm, maar de glazen bol zelf niet. Vervolgens wordt deze glazen bol op de huid geplaatst, waardoor er een vacuüm ontstaat en de glazen bol zich aan de huid vastzuigt.

Hierdoor kunnen afvalstoffen afgevoerd worden, bijvoorbeeld in geval van verkoudheid, bronchitis of acne.

Ook worden de huid en de spieren beter doorbloed. Hierdoor kunnen stagnaties opgeheven worden, bijvoorbeeld in geval van rugpijn,  nekpijn of schouderpijn.

 

Afhankelijk van de klacht kan cupping op verschillende manieren toegepast worden.

 

Bij glijdende cupping wordt eerst de rug ingesmeerd met massageolie. Vervolgens wordt de cup erop gezet en wordt de hele rug gemasseerd door de cup over de rug heen te laten glijden. Deze manier van cuppen heft stagnaties op en heeft een ontspannende werking.

 

Bij andere klachten, zoals bijvoorbeeld verkoudheid en acné, kan het nodig zijn om eerst de huid een beetje open te maken. Op deze manier kunnen de afvalstoffen eruit nadat de cup op de huid is geplaatst. Dit is de zogenaamde bloedende cupping.  Denk hierbij aan een paar druppeltjes bloed die uit de huid komen, niet iets om bang voor te zijn.

 

Ook in het geval van spit kan cupping uitkomst bieden. Om snel verlichting te geven, kan er op het corresponderende acupunctuurpunt in de knieholte een kleine cup geplaatst worden, waarna de klachten verminderen.

 

Cupping werkt tot in de diepte. Na de behandeling zijn grote rode, soms wat blauw-paarse plekken zichtbaar, die na een paar dagen verdwijnen. Verbetering van de klachten kan al vrij snel na de behandeling optreden.

×

Hallo,

Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?