Guasha

Wat is Guasha massage?

Guasha is massage van de meridiaanzones op de blote huid met een jaden steen en speciale guasha olie. De olie heeft als doel dat de steen over de huid glijdt zonder de huid te beschadigen. Bovendien bevat de olie diverse kruiden die alle een andere werking hebben, zoals ontspanning, ontgiftend en warmte.

Het doel van Guasha is evenals bij cupping het verwijderen van afvalstoffen en betere doorbloeding van huid en spieren. De vorm van massage kan behalve een waardevolle aanvulling op Shiatsu ook een op zichzelf staande behandeling zijn die bij tal van klachten ingezet kan worden. Deze behandeling duurt nooit meer dan een half uur.

Jade steen

Na het aanbrengen van de olie wordt er met een jaden steen over de huid geschraapt. De huid wordt rood en op de plekken waar blokkades zitten komen de afvalstoffen (sha) aan de oppervlakte in de vorm van rode, paarse of soms zelfs zwarte plekken. Hoe donkerder de kleur, hoe chronischer de klacht is. Bij een normale conditie verdwijnen deze plekken volledig na drie tot zeven dagen.

Hoe vaker je je laat behandelen met Guasha, hoe minder donker de plekken zullen worden. Het lichaam wordt na elke behandeling gezonder. Dit komt door de ontgiftende werking van Guasha. In verband hiermee is het heel belangrijk om na elke Guashabehandeling extra water te drinken.

Een paar voorbeelden van de klachten die te behandelen zijn met Guasha zijn:

  • Alle pijnsyndromen
  • Nek- en Schouderklachten
  • Rugklachten
  • RSI
  • Tenniselleboog
  • Stress, Burn-out

Door een Guasha-massage gaan de poriën openstaan. Omdat kou makkelijk door de openstaande poriën binnen kan dringen, is het belangrijk dat men zich na een Guasha-massage goed aankleedt. Het is aan te raden om minstens een uur, maar bij voorkeur langer, te wachten met douchen na een na de massage. Dit geeft je lichaam de tijd om te profiteren van de voordelen van de behandeling en om eventuele gevoeligheid of roodheid te laten afnemen.

×

Hallo,

Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?