Japanse acupunctuur

Wat is Japanse acupunctuur?

In aanvulling op de therapeutische Shiatsu gebruik ik diverse Japanse technieken. Deze technieken bestaan voor een groot deel uit Japanse acupunctuur. Verder maak ik, afhankelijk van de klacht, gebruik van diverse moxa technieken en eventueel ook bloodletting.

Deze technieken bieden oplossingen voor klachten die je niet in eerste instantie met Shiatsu zou behandelen. Of ze bieden een mooie aanvulling op de Shiatsu massage. Sommige klachten verdwijnen sneller met de Japanse technieken dan met alleen Shiatsu massage.

De diagnose wordt op dezelfde manier gesteld als bij Shiatsu.

Het bijzondere van de Japanse behandeltechnieken is dat er vervolgens een hara (buik) -diagnose wordt gesteld. Ik voel aan verschillende zones op uw buik  en u geeft vervolgens aan of deze zones gevoelig zijn of niet. Aan de hand van deze informatie worden vervolgens naaldjes geplaatst. Ik gebruik de kleinste acupunctuurnaaldjes die er zijn, die slechts 2 à 3 mm de huid ingaan. Door deze naaldjes worden stagnaties opgeheven. Energie en bloed gaan weer beter stromen. Sommige mensen voelen dit echt gebeuren, zij voelen dan bijvoorbeeld warmte of tintelingen op bepaalde plekken. Vervolgens is het de bedoeling dat de gevoelige plekken op de buik nog tijdens de behandeling minder gevoelig worden. Je voelt dus echt iets veranderen tijdens de behandeling.

De klachten kunnen na één behandeling al verminderen, ik raad echter aan om in elk geval vier behandelingen achter elkaar te plannen voor de werking op de langere termijn.

Deze behandeling is een aanvulling op de therapeutische Shiatsu therapie. Ik combineer dus de massage met de Japanse technieken.

 

acupunctuur shiatsu4balance

Littekens ontstoren

Met Japanse acupunctuur kun je ook littekens ontstoren.

Veel mensen hebben een of meer littekens. Littekens ontstaan bijvoorbeeld door een operatie, een ongeluk of door simpelweg een open gekrabde huid.

Een litteken stoort nog:

  • Als een litteken nog gevoelig is als je er op drukt; of
  • Als het litteken, of de huid eromheen juist ongevoelig of doof aanvoelt.

U kunt zich voorstellen dat bijvoorbeeld bij een grote operatie niet alleen de huid, maar ook de onderliggende weefsels doorgesneden zijn. Als de wond dicht is, kan het zijn dat het in dieperliggende weefsels nog niet helemaal netjes hersteld zijn of niet helemaal netjes tegen elkaar aanliggen.

Dan kan het zijn dat de energie nog niet stroomt zoals dat vroeger het geval was, vóórdat er sprake was van een wond. Dit heeft gevolgen voor de hele energiehuishouding.

 

Zo kun je bijvoorbeeld een rughernia krijgen aan de achterkant na een keizersnede aan de voorkant. Of je kunt ademhalingsproblemen krijgen na een schildklieroperatie. Of paniekaanvallen door een navelpiercing.

Het zijn vaak klachten waarbij je het verband met het litteken niet eens zo snel legt.

 

Het goede nieuws is: Er is iets aan te doen. Met Japanse acupunctuur kun je zelfs na jaren het litteken ontstoren. Op die manier zorg je dat de energie weer op de juiste manier gaat stromen. Daardoor zullen de klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

 

littekens ontstoren shiatsu4balance
×

Hallo,

Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?