JAPANSE ACUPUNCTUUR

Japanse acupunctuur

In aanvulling op de therapeutische Shiatsu gebruik ik diverse Japanse technieken. Deze technieken bestaan voor een groot deel uit Japanse acupunctuur. Verder maak ik, afhankelijk van de klacht, gebruik van diverse moxa technieken en eventueel ook bloodletting.

Deze technieken bieden oplossingen voor klachten die je niet in eerste instantie met Shiatsu zou behandelen. Of ze bieden een mooie aanvulling op de Shiatsu massage. Sommige klachten verdwijnen sneller met de Japanse technieken dan met alleen Shiatsu massage.

De diagnose wordt op dezelfde manier gesteld als bij Shiatsu.

Het bijzondere van de Japanse behandeltechnieken is dat er vervolgens een hara (buik) -diagnose wordt gesteld. Ik voel aan verschillende zones op uw buik  en u geeft vervolgens aan of deze zones gevoelig zijn of niet. Aan de hand van deze informatie worden vervolgens naaldjes geplaatst. Ik gebruik de kleinste acupunctuurnaaldjes die er zijn, die slechts 2 à 3 mm de huid ingaan. Door deze naaldjes worden stagnaties opgeheven. Energie en bloed gaan weer beter stromen. Sommige mensen voelen dit echt gebeuren, zij voelen dan bijvoorbeeld warmte of tintelingen op bepaalde plekken. Vervolgens is het de bedoeling dat de gevoelige plekken op de buik nog tijdens de behandeling minder gevoelig worden. Je voelt dus echt iets veranderen tijdens de behandeling.

De klachten kunnen na één behandeling al verminderen, ik raad echter aan om in elk geval vier behandelingen achter elkaar te plannen voor de werking op de langere termijn.

Deze behandeling is een aanvulling op de therapeutische Shiatsu therapie. Ik combineer dus de massage met de Japanse technieken.

Littekens ontstoren

Met Japanse acupunctuur kun je ook littekens ontstoren. Veel mensen hebben een of meer littekens. Littekens ontstaan bijvoorbeeld door een operatie, een ongeluk of door simpelweg een open gekrabde huid. Als een litteken nog gevoelig is als je er op drukt, betekent dit dat het litteken nog stoort.

U kunt zich voorstellen dat bij een grote operatie bijvoorbeeld, niet alleen de huid, maar ook de onderliggende weefsels doorgesneden zijn. Als de wond dicht is, kan het zijn dat het in dieperliggende weefsels nog niet helemaal op orde is. Het kan zijn dat de energie nog niet stroomt zoals dat vroeger het geval was, vóórdat er sprake was van een wond. Dit heeft gevolgen voor de hele energiehuishouding.

Zo kun je bijvoorbeeld een rughernia krijgen aan de achterkant na een keizersnede aan de voorkant. Of je kunt ademhalingsproblemen krijgen na een schildklieroperatie. Of paniekaanvallen door een navelpiercing.

Het zijn vaak klachten waarbij je het verband met het litteken niet eens zo snel legt.

Het goede nieuws is: Er is iets aan te doen. Met Japanse acupunctuur kun je zelfs na jaren het litteken ontstoren. Op die manier zorg je dat de energie weer op de juiste manier gaat stromen. Daardoor zullen de klachten verminder of zelfs verdwijnen.

Proudly powered by WordPress   Premium Style Theme by www.gopiplus.com