Hotstone massage

Hotstone

Wat is hotstone massage?

Een Hotstone massage is een heerlijke ontspannende lichaamsmassage met warme stenen. De stenen worden opgewarmd in een bad met warm water en hebben een temperatuur van ongeveer 45 graden Celsius.Deze massage wordt op de huid gegeven, met olie. Terwijl een lichaamsdeel gemasseerd wordt, is  de rest van het lichaam afgedekt met doeken. Een Hotstone massage draagt bij aan het zelf herstellend vermogen van het lichaam, het voert afvalstoffen af en helpt bij het ontgiften van het lichaam.

Het werken met warme stenen is al zeer oud en is door de eeuwen heen op verschillende manieren toegepast. Sinds 1990 is de Hotstone massage pas langzamerhand ontwikkeld door verschillende mensen en vanuit verschillende stromingen. In Nederland werd Hotstone massage in eerste instantie alleen aangeboden in combinatie met beautybehandelingen. Sinds 2003 is het in Nederland meer in opkomst, ook voor het gehele lichaam en al dan niet in combinatie met andere soorten massage.

De massage wordt gegeven met hand geraapte, ongepolijste basaltstenen uit de Andes en uit Hawaï.

Basalt is een hard en ijzerhoudend vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor houden de stenen de warmte goed vast. De stenen komen uit rivieren en zeeën en de stroming van het water heeft ervoor gezorgd dat de stenen rond, glad en plat geworden zijn.

De effecten van een Hotstone massage zijn:Ontspanning

  • Stressvermindering
  • Betere doorbloeding
  • Reiniging/ontgiften
  • Ontspanning van stijve spieren
  • Een weldaad om van te genieten
×

Hallo,

Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?