Nieuwsbrief februari 2023 Shaitsu4balance

Nieuw jaar, nieuwe kansen!

Het jaar is alweer een maand oud. Ik hoop dat je een hele fijne decembermaand hebt gehad met je dierbaren. Wij in elk geval wel, het was een gezellige tijd.

Toch ben ik altijd ook wel weer blij dat het op een gegeven moment weer voorbij is en we weer een beetje terug gaan naar de basis in januari, wat voeding en rust betreft dan vooral. Ik hou enorm van gezelligheid, maar ik merk dat ik toch tegenwoordig steeds meer behoefte heb aan de simpele dingen des levens, en dat ik het beste gedij met gezonde voeding, zo min mogelijk suiker en alcohol en veel rust en veel buiten zijn in de natuur.

Saai…ja soms wel een beetje maar ik hoor van meer mensen dat ze het de afgelopen drie jaar en dan natuurlijk vooral tijdens de lockdowns eigenlijk best wel lekker vonden, zoveel rust en zo weinig verplichtingen.

Hoe dan ook, bij deze wil ik je weer op de hoogte brengen van het laatste nieuws in mijn praktijk:

Tincturen en ontstoren van vaccinaties, behandelen van verstopte holtes en chronische verkoudheid, de (ongewijzigde) tarieven, een fijne winteraanbieding en mijn ervaringen het afgelopen jaar met een gezondheidsreset.

NIEUW: op maat samengestelde tincturen

Sinds september ben ik bezig met een Kruidenopleiding voor acupuncturisten (waaraan mijn vooropleiding als shiatsutherapeut gelijkgesteld is).

Het mooie van deze opleiding is dat het een kruidenopleiding is met de Chinese geneeskunde als achtergrond, maar dat je de kruiden hier in Nederland (of in elk geval in Europa) kunt plukken. Deze kruiden hoeven dus niet uit China overgevlogen te worden!

De gewone paardenbloem, de vrouwenmantel, maar ook weegbree en duizendblad, stinkende gouwe, brandnetel etc etc, vaak gewoon onkruid waar we overheen wandelen in de berm en die we het liefst allemaal uit de tuin weghouden, juist deze kruiden blijken enorm geneeskrachtig te zijn. Ook bomen hebben allemaal een eigen werking.

Een tinctuur kan samengesteld worden als zelfstandige behandeling voor allerlei klachten, maar ook worden voorgeschreven ter versterking van de behandelingen bij mij in de praktijk.

Ontstoren van vaccinaties

Met de tincturen kun je heel veel klachten behandelen. Een fantastische aanvulling van mijn gereedschapskistje dus, waar ik heel blij mee ben!

Actueel momenteel is de mogelijkheid om vaccinaties te ontstoren.

Een tinctuur met heermoes, goudsbloem en geranium is prima om vaccinaties te ontstoren. Heermoes werkt zeer diep! Deze kun je ook inzetten bij burn-out, long-covid, een slecht immuunsysteem of bijvoorbeeld na chemo. Goudsbloem maakt het lymfesysteem schoon en geranium reinigt het bloed.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden.

 

Nieuwsbrief februari 2023 Shaitsu4balance

Verstopte holtes

Ik hoor momenteel veel dat mensen last hebben van verstopte holtes. Bij de een is het chronisch, bij de ander is het iets wat te vaak terugkomt.

Met kleine naaldjes op bepaalde punten, gecombineerd met een heerlijke massage van de holtes van voorhoofd en jukbeenderen met de tigerwarmer worden de afvalstoffen uit de holtes afgevoerd.

De tigerwarmer is een metalen pen gevuld met moxa die gebrand wordt, de pen wordt warm waardoor het heerlijk is om ermee gemasseerd te worden. Verder heeft de moxa, wat is gemaakt van bijvoetkruid, ook nog een geneeskrachtige werking. 

Tarieven 2023 en vergoedingen

De tarieven heb ik niet verhoogd, omdat ik graag wil dat mijn behandelingen toegankelijk blijven voor zoveel mogelijk mensen.

De therapeutische behandelingen worden nog steeds, afhankelijk van je aanvullende verzekering, bij de meeste verzekeraars, deels vergoed! Deze behandelingen vallen onder alternatieve geneeskunde. Informeer hiervoor bij je verzekeraar.

Strippenkaart ontspanningsmassages: 

Als u een strippenkaart aanschaft, ontvangt u 5 ontspannings-massages voor de prijs van 4 (NB dit geldt niet voor de raindropmassages in verband met de kosten van de essentiële oliën).

Winteraanbieding

Deze maand heb ik zin om de bindweefselmassage in het (winter)zonnetje te zetten.

Voor wie gewoon behoefte heeft aan een stevige massage van ofwel de bovenrug, nek en schouders ofwel de onderrug.

Deze massage van 30 minuten is vrij stevig (niet té stevig, je moet wel kunnen ontspannen ondertussen) en met olie op de blote huid. De focus ligt op het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam door het verbeteren van de doorbloeding en het stimuleren van de spieren, pezen en bindweefsel.

Sommige mensen vinden het fijn om deze twee massages van onderrug en bovenrug, nek en schouders achter elkaar te plannen zodat het een massage van 60 minuten wordt. Of een iets langere massage van bovenrug, nek en schouders zodat het een massage van 45 minuten wordt. Alles kan wat dat betreft.

In februari krijg je € 5,00 korting op de bindweefselmassage van 30 en 45 minuten en € 10,00 korting op de bindweefselmassage van 60 minuten.

Slanker en fitter door een gezondheidsreset

Als laatste nieuws wilde ik graag mijn eigen ervaring delen met een gezondheidsreset die ik afgelopen jaar gedaan heb.

Allereerst: ja, ik ben superenthousiast!

Verder: deze kuur is niet met de Chinese geneeskunde als achtergrond en zal ik dus niet in mijn hoedanigheid als shiatsutherapeut aanbevelen.

Echter, deze kuur wordt wel holistisch genoemd, omdat het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt en omdat het niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk opruimt!

Deze gezondheidsreset is een kuur van 44 dagen, waarbij je een bepaald voedingspatroon volgt (koolhydraatvrij, maar je eet wel gewoon, gezond, meerdere maaltijden per dag), ondersteund door verschillende supplementen die samengesteld zijn uit héél véél groenten, fruit en kruiden, puur natuur dus en zeer divers. Biologisch en op lage temperatuur bereid, zodat alle werkzame stoffen behouden blijven.

In het huidige leven zitten er helaas minder voedingstoffen in onze voeding, door onrijpe pluk, bestrijdingsmiddelen, bodemverarming etc etc.

Veel klachten komen door slechte voedingsgewoonten en tekort aan gezonde voedingstoffen.

Gedurende die reset krijg je veel meer voedingstoffen binnen dan anders.

En door het aangepaste voedingspatroon val je zomaar tot wel 12 kilo af.

Ik was zoekende. Had pijntjes, blessures en weinig energie.

Niet handig met mijn toch best wel zware beroep.

Toen deze kuur op mijn pad kwam, aarzelde ik niet en ben hem meteen gaan doen.

Ik ben afgelopen jaar in totaal 13 kilo afgevallen en voel mij stukken beter, minder pijntjes, betere nachtrust, meer energie en het belangrijkste is dat de pijn in mijn rug verdween.

Het is natuurlijk geen tovertrucje. Na de kuur moet je wel gezond blijven eten, anders komen de kilo’s er natuurlijk gewoon weer aan.

Mocht je geïnteresseerd zijn, dan geef ik je met plezier de informatie die je nodig hebt.

Tot slot

Zorg goed voor jezelf, ik help je daar graag mee, bij klachten of preventief!

Je bent uiteraard altijd welkom om vrijblijvend telefonisch of per mail vragen te stellen.

Samen voor jouw gezondheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

×

Hallo,

Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?